HARVESTMASTERS

Ziet uw
contre-batteur er na één seizoen ook zo uit?

 

 

 

Kies nu voor

NICHOLS CONCAVE

 

Verdeler voor België en Nederland

 

Voor alle
inlichtingen

David Simmons
0497/462761

 

 

 

Nichols Concave

 

Wat maakt een Nichols zoveel beter?

De prestaties van de maaidorser worden vooral bepaald door de mogelijkheid die de machine heeft om het gedorste graan van het stro te scheiden op het moment dat het gewas de drum of roterende afscheider passeert.

Als het stro te veel beschadigd wordt op dat moment, zal het zwaarder gaan liggen waardoor als het ware een dikkere mat gevormd wordt en het geoogste graan veel moeilijker kan passeren.

Met de Nichols concave - in oorspong een origineel Australisch ontwerp maar vandaag gefabriceerd in het Engelse Somerset - zal het percentage beschadigd stro aanzienlijk verminderen. Het stro blijft lichter, het graan passeert beter.

Dit heeft vanzelfsprekend enorm veel voordelen, om maar de belangrijkste te melden:

• De oogstcapaciteit van de maaidorser kan met 10% of meer verhogen

• De kwaliteit van het stro is beter voor het persen

• Minder schade aan het stro = hogere opbrengst

De Nichols is veel steviger gebouwd dan de meeste originele onderdelen. Op zijn minst 10 keer steviger en bijna 70% zwaarder dan de standaard gebruikte materialen: de voorste staaf van de Nichols is uit gepantserd staal, de overige staven uit constructiestaal en de draden uit veerkrachtig staal.

D
e meeste standaard contre-batteurs verbuigen tot soms 15 mm in werkomstandigheden. Hierdoor is het onmogelijk om een continue, gelijkmatige verwerking te bekomen (herkenbaar aan het gekende
'woof woof' geluid dat u hoort bij overladen)
Als gevolg hiervan zijn er veel permanent gebogen of zelfs gebroken roosters. Dit resulteert dan weer in beschadigd graan en/of beschadigd stro.

De sterkte en stevigheid van de Nichols garandeert u een gelijkmatige spreiding over de volledige breedte van de drum tijdens het oogsten, met betere kwaliteit van graan en stro.

De Nichols concaves zijn beschikbaar voor de meeste merken.

Nog méér over de Nichols concave

naar boven | naar pletmolens | naar startpagina

 

 

 
 
 
 
© spider solutions bvba | 07-May-2004